Priser:

Samtliga priser anges i svenska kronor SEK. I priserna ingår moms med 25%.


Betalningsalternativ:

Klarna:

Faktura, kortbetalning, direktbetalning via internetbank.

Payson:

Kortbetalning, direktbetalning via internetbank.

Payson Fakturabetalning:
Köp nu och betala sedan i lugn och ro när Du fått hem Dina varor. Om Du väljer att betala med Paysonfaktura tillkommer en avgift på 39 kr. Betalningsvillkor är 10 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger. För att betala med Paysonfaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.

Förskott / Bankgiro:
Förskottsbetalning via insättning till vårt bankgiro, nr: 884-8897, Konstslöjden/Mariannesgarn. Varorna skickas till Dig efter att betalningen registrerats på vårt konto. Om inte betalning sker inom sju arbetsdagar makuleras Din beställning.
Det är viktigt att Du anger ditt ordernummer när Du gör inbetalningen. Ditt ordernummer framgår av orderbekräftelsen som skickas till Din e-postadress efter att Du är klar med beställningen.

Frakt:

Fraktkostnad inom Sverige tas ut med 49 kr. Fraktfritt vid varuinköp över 499 kr.

Leverans:

Vi sänder som regel Dina varor med Posten. Är försändelsen skrymmande får den avhämtas vid Postens utlämningsställe.

Leveranstid:

Om Du betalar med kort eller genom direktbetalning via internetbank så skickar vi Dina varor från oss inom 1-3 arbetsdagar.
Normal leveranstid hos Posten är 1-4 dagar.

Om du betalar via bankgiro levererar vi när vi mottagit Din betalning. Därefter tar Postens hantering 1-4 dagar.

Ångerrätt och öppet köp:

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning inom 14 dagar från det varan mottagits. Kontakta oss innan du returnerar Ditt paket. Uppge då Ditt ordernummer och vilken vara det gäller. Uppge om du istället vill byta till annan vara eller om pengarna ska returneras till beställaren. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar kunden för frakten.
Vid återsändning till Mariannesgarn.se. är Du betalningsansvarig om varan skadas eller kommer bort.
Ångerrätt och öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i obrukat och oskadat skick. Om Du får hem en vara som är felaktig eller felexpedierad, betalar vi givetvis returfrakten.

Reklamationer:

Reklamation ska göras inom 14 dagar efter leverans. Kontakta oss först, skicka sedan tillbaka varan enligt våra instruktioner, med uppgifter om felaktigheten, tillsammans med Ditt telefonnummer dagtid samt din emailadress. Synliga transportskador skall omedelbart anmälas till fraktbolaget. Dolda typer av transportskador, som inte syns på utsidan av emballaget, skall anmälas till Mariannesgarn.se inom 7 dagar efter mottagandet. Vid retur kräver vi att varan är oanvänd, ligger i sin originalförpackning samt återsändes tillsammans med ursprungliga orderhandlingar. Vid retur av defekta varor står vi för frakten. Kunden ansvarar för varorna tills Mariannesgarn.se har mottagit returerna.

Personuppgifter:

Personuppgifter lagras i vårt kundregister vid beställning av vara. Ingen obehörig har tillgång till detta register och uppgifterna lämnas inte ut till andra företag.

Force Majeur:

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.


Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) där du kan läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen och Distansavtalslagen mm. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/